През 2024 г. приветстваме допълнителните предимства, които ще Ви дадат повече финансова свобода и живота в Австрия ще бъде още по-хубав, въпреки инфлацията.

Централно място в мерките за данъчни облекчения през 2024 г. взима облагаемият доход.

Границата на облагаемия доход ще се увеличи:

ще плащате данък едва от 12 816 EUR (2023 г.: 11 693 EUR).

Данъчните облекчения (облекченията за самотен родител, транспортните облекчения, облекченията за издръжка, облекченията за пенсионери), включително свързаните с тях прагове на доходите, ще бъдат коригирани изцяло в съответствие с основния процент на инфлация (9,9 %).

ВАЖНО!  Ако дадено приспадане, не се отчита автоматично чрез счетоводството на заплатите, винаги можете да го поискате чрез данъчната си декларация в края на годината .

Повече финансова свобода за семействата

От 2024 г. допълнителните детски надбавки, които получавате като част от данъчната декларация, ако получавате ниски или никакви доходи, ще бъдат до 700 евро на дете (вместо досегашните 550 евро).

Семейната надбавка ще бъде изцяло съобразена с процента на инфлацията. Необлагаемата субсидия за работодателя за грижи за деца също ще бъде удвоена - от 1000 евро на 2000 евро. Освен това осигуряването на фирмени детски градини ще бъде подкрепено през новата година.

По-високата производителност ще се възнаграждава

Месечната надбавка за бонуси за извънреден труд ще бъде постепено увеличена от 86 евро на 120 евро. През следващите две години месечната надбавка за 18 часа извънреден труд ще бъде увеличена на 200 евро на месец. Надбавките за работа в неделя, на официален празник и през нощта, също ще се увеличат от 360 на 400 евро на месец. За самостоятелно заетите лица, основната необлагаема сума nа надбавката за печалба, ще се увеличи от 30 000 евро на 33 000 евро.

Регламентът за домашните офиси за служителите също ще бъде удължен за постоянно. Така при определени условия ще можете да претендирате за подходящо обзавеждане за домашния си офис като разходи, свързани с доходите, в рамките на данъчната Ви декларация.

НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ! Повечето разходи могат да бъдат приложени в данъчната Ви декларация, за това пазете всички бележки. Те могат да увеличат възстановената сума драстично.

Нашите специалисти са на разположение да отговорят на въпросите Ви!
Може да ни намерите на:  +359 2423 5959 или на [email protected] 

ПОПЪЛНЕТЕ ФОРМУЛЯРА button