Не се колебайте да се възползвате от професионални услуги по данъчно консултиране.

Извършването на годишно отчитане на данъка върху доходите е задача, която заема постоянно място в календара на повечето от нас. Започвайки работа в чужбина, не трябва да забравяме и за задължението за отчитане пред данъчната служба на страната, в която сме работили.

ПОПЪЛНИ ФОРМУЛЯРА button

Самостоятелното отчитане пред Finanzamt е трудно и отнема много време – в това със сигурност са се убедили повечето от тези, които някога са решили да работят в Германия. Съдържанието на документите, които се изискват за отчитането, както и терминологията от областта на данъчното право за нас обикновено са напълно неразбираеми. Често ни дразни и продължителността и сложността на процедурата по отчитането.

За щастие, съществуват фирми, които са специализирани в процедурата по отчитане на данъка върху доходите в Германия, и към които всеки от нас може да се обърне за помощ. Предавайки случая си в ръцете на експертите, можем не само да спестим време, но и да сме сигурни, че всичко ще бъде направено коректно и съответно бързо, тъй като със сигурност ще избегнем необходимостта от подаване на корекции на нашата декларация.

Кога и защо е полезно да възложите отчитането на данъка върху доходите на професионалисти?

С цялата си увереност можем да заявим, че отчитането на данъка върху доходите пред германската данъчна служба чрез професионален данъчен консултант си заслужава винаги. Трябва да знаете, че съгласно действащото законодателство на Федерална Република Германия, дейността по предоставяне на помощ по данъчни въпроси може да се осъществява професионално само от субекти, които притежават официални права за немски данъчен консултант, т. нар. Steuerberater. Следователно имайте предвид, че всяка фирма, която отчита клиентите си без да притежава такива права, работи незаконно.

Фирми като Euro-Tax.bg, които притежават всички права, необходими за предоставянето на помощ по данъчни въпроси, се радват на специален статут на пазара на финансови услуги и на произтичащите от това привилегии, от които можете да се възползвате и вие. Най-важната от тях е безпрекословното отлагане на срока за подаване на данъчна декларация. А именно, ако решите да се занимавате сами с отчитането, сте задължени да подадете декларация до края на юли следващата година. При отчитане с данъчен консултант Steuerberater можете да разчитате на удължен с до седем месеца срок.

Трябва да се има предвид, че квалифицираният данъчен консултант притежава не само нужните за успешното отчитане и официално потвърдени знания, но и опит в работата с германските данъчни служби.

Благодарение на дългогодишния си опит, експертите на Euro-Tax.bg могат да се справят дори с най-сложните случаи. Те знаят и как да предложат в подаваната от наше име декларация най-изгодната опция за отчитане. За това свидетелства средният размер на възстановения данък, получен от клиентите на Euro-Tax.bg през изминалите години, който към момента възлиза на  942,87 евро.

Благодарение на опита си в работата с германските данъчни служби, специалистите на Euro-Tax.bg знаят и как най-ефективно да комуникират със служителите от Finanzamt, така че възстановените пари да постъпят по нашата банкова сметка възможно най-скоро. Доказателство за това е фактът, че средното време, през което клиентите на Euto-Tax.bg чакат възстановяване на данък от Германия, е само три месеца. Този резултат е постижим и благодарение възможността за подаване на декларациите на клиентите на Euro-Tax.bg по електронен път. Това дава възможност на германските служители да преглеждат изпратените от Euro-Tax.bg още на следващия ден след получаването им.

Комплексното обслужване от професионалисти, което се състои и в помощ при получаването и превода на необходимите документи, може да ни осигури преди всичко усещане за спокойствие и сигурност. Да не забравяме, че грешките в данъчната декларация могат да доведат до проточване на процедурата, а дори и до финансови последствия.

Тогава на какво да обърнем внимание при търсенето на услуги, свързани с възстановяването на данък?

Като обмисляте дали да се възползвате от услуги по отчитане пред германската данъчна служба, е добре да си зададете няколко въпроса: Имам ли време и желание да се захващам със самостоятелно отчитане? Това ясно и просто ли е за мен, за да мога да го направя правилно?

Няма съмнение, че отчитането с помощта на професионалисти има много предимства – тогава нека не се страхуваме да им се доверим относно нашия данък. Трябва обаче да направим правилен избор на фирма, на която ще поверим нашия случай. Да се уверим, че екипът и е сформиран от опитни хора с необходимите професионални и езикови компетенции. Не трябва да забравяме и за гаранцията за качество, която ни дават притежаваните от тази фирма права и сертификати.

ПОПЪЛНИ ФОРМУЛЯРА button